4 ok, érthetően és röviden. Miért hirdess tovább a COVID-19 ideje alatt is


5 perc

A válság közepette le kellene állítani a marketing tevékenységet és hirdetéseket? És ha ilyen nehéz időkben folytatjuk a reklámozást, akkor azt hogyan fogadja majd a fogyasztó, akinek egyébként is tele van feszültséggel?

Végül minden vállalkozásnak és a forgalmazónak illetve értékesítőnek a saját egyedi körülményeik alapján kell meghozniuk a legjobb döntést, annak érdekében, hogy fennmaradjon a vállalkozásuk. Ha azonban továbbra is képesek vagyunk a marketing tevékenység folytatására, még ha korlátozott kapacitással is, akkor középhosszú távon nagy eséllyel jókora előnyben leszünk, és a végén ez lesz a dolog, amely a felszínen tart bennünket az elkövetkező nehéz hetek és hónapok során.

A Facebook vagy mondjuk Google Ads hirdetések létfontosságúak a vállalkozásunk számára a COVID-19 során. Noha még mindig kedvezőek a körülmények a hirdetések szempontjából (az alábbiakban megtudhatod, miért), vegyük figyelembe, hogy a konverziók valószínűleg nem úgy zajlanak, mint általában. Rövid távon előfordulhat, hogy kampány nem hozza az eredetileg elvárt eredményeket, a figyelemfelkeltő kampányok folytatásának vannak egyéb előnyei is.

1. Soha nem látott mértékben szegeződik az emberek figyelme a digitális médiára

Mivel a legtöbb vállalkozás bezárt, és a legtöbb ember otthon marad a vírus lehetséges terjedésének csökkentése érdekében, a közösségi média használata rohamosan növekszik.

Mivel az emberek nem mennek szórakozó helyekre, és nem vesznek részt szabadtéri tevékenységekben, a szokásosnál jóval nagyobb mértékben fordulnak a Facebook és az Instagram felé - ami azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló megjelenítések száma is növekszik, és jóval nagyobb lesz a valószínűsége annak is, hogy a hirdetések elérik a célközönséget. Ez csökkenti a kampányok általános működési költségeit.

Nem feltétlenül javasolnánk, hogy pont most teszteld az új kezdeményezéseket, viszont azok, akik megengedhetik maguknak, hogy kampányaikat tovább folytassák az elkövetkező 30, 60 vagy 90 napban, ezt egy kedvezőbb piacon fogják megtenni.

2. Sok versenytársa szünetelteti a kampányát

Ha zavar keletkezik a „szokásos üzletmentben”, sok vállalkozás első reakciója az, hogy szüneteltetik a hirdetési kampányokat, azzal, hogy majd újraindítják őket, amikor a helyzet jobbra fordul. Pontosan ezért kell folytatnunk a Facebook hirdetéseket (ha megengedhetjük magunknak) a válság közepette.

Ha a versenytársak nagy valószínűséggel nem vesznek részt a versenyben, akkor a közös ügyfélkör fogadóképes lesz a kampányunkra. És megint csak: ha az azonos célközönségért kisebb a versengés, akkor elkerülhetetlenül alacsonyabb működési költségek (CPC, CPM) jelentkeznek, így a kiadások még költséghatékonyabbá válnak.

Az elemzők jóslatai szerint a Facebook hirdetési bevételei a jelenlegi helyzet alapján 19% -kal, vagyis összesen körülbelül 15,7 milliárd dollárral esnek vissza. Ez az jelenti, hogy sokkal kevesebb potenciális versenytárs licitál majd ugyanarra hirdetésre, mint Te. Forrás https://www.socialmediatoday.com

3. A márka ismertté tétele olcsón elérhető cél

Mivel a konverziók valószínűleg lelassulnak az emberek gondolatait lefoglaló komolyabb gondok miatt, jó alternatíva lehet, ha alacsonyabb költségű célra, például a márkatudatosságra tér át a Facebook hirdetései esetében.

A márkaismertséget célzó hirdetések a lehető legtöbb megjelenítés generálására irányulnak a célközönség körében, annak érdekében, hogy nagyobb arányban ragadjon meg a márkanév az emberek fejében. A Facebook úgy méri ezt, hogy két nappal a kézbesítés után megkérdezi azokat, akik a hirdetést megkapták, hogy emlékeznek-e. Ez kettős merítésnek tekinthető, mert ha nem emlékeznek rá, akkor a fenti folyamat segítségével emlékeztetik őket.

Ezek a kampányok általában filléres befektetést követően hozzák az eredményeket, és kiválóan alkalmasak arra, hogy életben tartsák a márka ismertségét. Ha le kell csökkentenie a hirdetésre fordított költségkeretet, és úgy gondolja, hogy ebben a szakaszban az ismertség fontosabb, mint az átalakítás, akkor ez a járható út.

4. Most lehetőséged van arra, hogy kiszolgáld az embereket, és később learasd az üzleti sikereket is

Bár nyilván vannak olyan kulcsfontosságú üzleti okok, amelyek miatt a Facebook hirdetési kampányait még ilyen nehéz időkben is folytatni akarod, fontos átgondolni azt is, hogy ennek eredményeképpen az emberek hogyan ítélik meg az adott márkát. Ennek fényében azt ajánljuk, hogy a márkák gondolják át, hogy érdemes lenne megváltoztatniuk az üzenetüket vagy ajánlataikat, és ebben a szakaszban inkább az emberek kiszolgálását célozzák meg, ne pedig a komoly nyereséget.

Ha az üzleti felfogásodat rövid időre megváltoztatod, azzal hosszú távra elnyerheted a fogyasztók bizalmát és elismerését. Ezt megteheted úgy, hogy kedvezményeket, ajándékokat adsz, vagy akár ingyenes hozzáférést biztosítasz egyes prémium szolgáltatásokhoz.

Nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy a reklámozás nem pénzszerzésről szól, ám határozottan érzékenynek kell lennünk arra, hogy hogyan csináljuk. A válság elmúltával az emberek nem fogják elfelejteni a segítőkészséget, az átgondolt szolgáltatást és / vagy a megnövekedett értékíet és hasznosságot.

Gondold végig, hogy a célközönséged milyen helyzetben van most, mire van szüksége, és hol segíthet ebben az Te vállalkozásod.

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp