Friss statisztika a Facebook oldalak posztjainak organikus teljesítéséről


2 perc

A Facebook posztok organikus elköteleződési aránya a bejegyzés tartalmi formátumától (pl. videó, fotó stb.) és az adott oldal követőinek számától függ. Az alábbi adatok, csak az organikus, tehát a nem hirdetett tartalmakra vonatkozik. 

A Locowise legfrissebb adatai az alábbi átlagos elköteleződési arányokat mutatják a 2022 szeptembere és októbere között közzétett Facebook bejegyzéseknél.

Átlagos Facebook bejegyzés elköteleződési arány az összes bejegyzéstípusban: 0,07%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződést jelent minden 1429 követő, kedvelő után.

Átlagos Facebook bejegyzés elköteleződési arány a fényképes bejegyzéseknél: 0,12%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződésnek felel meg minden 833 oldalkövető után.

Átlagos Facebook bejegyzés elköteleződési arány videobejegyzéseknél: 0,08%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződésnek felel meg minden 1250 oldal követőnként.

Átlagos Facebook bejegyzés elköteleződési arány linkbejegyzéseknél: 0,03%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződésnek felel meg minden 3333 oldalkövető után.

Átlagos Facebook bejegyzés elköteleződési arány az állapotbejegyzéseknél: 0,11%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződésnek felel meg minden 909 oldalkövető után.

Függ az oldal nagyságától is

Ehhez hozzá tartozik és már biztosan te is tapasztaltad, ha több oldalt kezelsz, hogy az elköteleződés és az organikus elérés aránya is függ attól is, hogy az adott oldalt hányan kedvelik, követik. 

A 10 000 követőnél kevesebbel rendelkező Facebook oldalak átlagos elköteleződési aránya: 0,31%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződést jelent minden 323 oldalkövető után.

A 10 000 és 100.000 közötti követőszámmal rendelkező Facebook oldalak átlagos elköteleződési aránya: 0,20%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződést jelent 500 oldalkövetőnként.

A több, mint 100.000 követővel rendelkező Facebook oldalak átlagos elköteleződési aránya: 0,05%, ami átlagosan nagyjából 1 elköteleződésnek felel meg minden 2000 oldalkövető után.

Ezek alapján általánossában elmondható, hogy egy 50 000 követővel rendelkező Facebook oldal mindössze 102 db organikus elköteleződésre számíthat egy átlagos bejegyzéssel.

Forrás

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp