A remarketing fontossága. Online hirdetésekkel a visszatérő vásárlókért


3 perc

Miért nem szabad hagyni, hogy “elveszítsük” azokat, akik már valamilyen módon kapcsolatba léptek valamelyik hirdetésünkkel, weboldalunkkal és/vagy vásároltak már tőlünk?! 

Azért, mert egy új vásárlót 6-10x többe kerül és tovább tart meggyőzni arról, hogy megbízható a cég, jó a termék és tőlünk vásároljon, mint azt, akit már egyszer rávettünk arra, hogy igénybe vegye valamilyen szolgáltatásunkat vagy termékünket. 

Aki már vásárolt tőled, annak van egy alapvető bizalma a vállalkozás és a termék iránt. Ha mindent jól csináltál és a vevő első élményét, ami a cégeddel kapcsolatos, nem rontottad el, ezáltal a vásárlónak pozitív tapasztalata volt, akkor jó esélyed van arra, hogy visszatérő vevőt csinálj belőle. Ehhez három dolog kell.

  1. Pozitív vásárlói élmény. Vagyis jó ügyfélszolgálat, átlátható weboldal, jó kiszolgálás, jó termék.
  2. Legyen olyan terméked, amit többször is meg tud vásárolni.
  3. Tudj kommunikálni vele vásárlás után.

Az első pont csak rajtad múlik. Illetve amennyiben a vásárló kapcsolatba kerül velük, akkor az alkalmazottakon is természetesen. 

A második pont szintén a Te döntésed. Árulsz-e olyan terméket, amit rendszeres időközönként meg tudnak vásárolni?! Rendszeresen vásárolhatnak azért, mert fogyóeszközt árulsz, mert időről-időre fejleszted a terméket, mert új kollekciókkal rukkolsz elő vagy mert egyéb kiegészítőket kínálsz a fő termékhez. 

Rossz hír, de a harmadik pont is rajtad múlik. Neked kell gondoskodnod arról, hogy valamilyen formában elkérd a vevőid elérhetőségét. Erre online és offline egyaránt megvan a lehetőséged.

De miért is drágább új vevőket szerezni? Gondolj csak bele hány érv, hány hirdetés, mennyi idő kellett ahhoz, hogy új vásárlókat szerezz. Ennek az időnek és hirdetésre elköltött összegnek körülbelül a 70-80%-át megspórolhatod, ha olyan emberekhez jutsz el újra, akik már hagytak nálad pénzt. Persze őket is csak akkor fogod tudni visszacsalogatni, ha jó terméket/szolgáltatást adtál nekik, de átugorhatod azokat a lépcsőket, amikor még csak ismerkedik a cégeddel, amikor még nem tudja, hogy jó vagy-e abban, amit csinálsz, amikor még nincs bizalma feléd. 

Tény: a webshopok forgalmának 35-40%-át a visszatérő vásárlók adják, akik az összlátogatók csupán 8%-át teszik ki! Mit jelent ez? Azt, hogy a visszatérő vásárlók sokkal több pénzt költenek el egy-egy vásárlás alkalmával, mint azok, akik először vásárolnak nálad. Érdekes, igaz?! 

Ezért fontos tehát az, hogy újra tudjunk hirdetni azoknak, akik már vásároltak tőlünk vagy érdeklődnek a termékünk iránt. Nekik sokkal könnyebb és olcsóbb lesz eladni ugyan azt, vagy akár másik terméket is. Ahhoz, hogy kapcsolatba léphess velük, miután egyszer vásároltak, szükséged lesz valamilyen elérhetőségükre. Lehet ez e-mail cím, telefonszám, postacím. Ha ezen adatok megszerzésére nincs lehetőséged, akkor a weboldaladra telepített tracking kódok segítségével létrehozhatsz különböző célközönségeket és szisztematikusan újra hirdetsz nekik különböző platformokon. 

A remarketingnek több formája is van, ilyen például az e-mail marketing, SMS marketing, Google Ads és Facebook hirdetések.

De akár jól megtervezett landing oldalakkal is növelhetjük a remarketing hatékonyságát.

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp