Így szereztük vissza egy ismert magyar énekes „elveszített” Facebook oldalát


3 perc

A hirdetési fiók letiltások és elutasított hirdetések után az egyik leggyakoribb probléma az elveszített vagy ellopott Facebook üzleti oldal visszaszerzése.

Itt fontos megjegyezni, hogy üzleti oldalról beszélünk! Privát profillal kapcsolatban nem nyújt segítséget a Facebook!

A Facebook ügyfélszolgálat elérésének módjáról itt írtunk bővebben.

Előzmény

Egy ismert magyar előadóművész elveszítette a hozzáférését a 70.000 követővel rendelkező Facebook üzleti oldalához. 

Hogyan lehetséges ez és milyen hibákat követett el az üzemeltetés során? 

Először is azt, hogy az üzleti Facebook oldal nem volt hozzákapcsolva vállalkozáskezelőhöz, ami azt jelenti, hogy az oldalnak nem volt tulajdonosa, csak admin szerepkörbe beállított emberek fértek hozzá. Az énekes a privát profiljához -ami az egyetlen admin volt az oldalon- elveszítette a hozzáférést, mert nem emlékezett a jelszóra. Ez még nem lenne akkora probléma, de ahhoz az emailhez sem tudta a jelszót, amivel ez a profilja volt regisztrálva. Sem a Facebookhoz, sem az e-mailhez nem volt beállítva biztonsági ember, másodlagos e-mail cím vagy telefonszám. Ezek hiányában pedig nem lehetséges a helyreállítás.

Hogyan tudtuk mégis visszaszerezni a látszólag örökre elveszített Facebook üzleti oldalt? 

Az évek alatt már legalább 30 ilyen esetben intézkedtünk. Ellopott oldal, elveszített vállalkozás kezelő fiók stb. Minden esetben ugyanazon a folyamaton kell végigmenni, csak más-más dokumentumok és eljárásmód szükséges hozzá.

Nézzük most ezt a konkrét esetet. 

Mivel itt egy élő emberről és az őt képviselő oldalról van szó, nem pedig egy „arctalan” vállalkozásról, ezért szükségünk volt az ügyfél személyi igazolványára és egy aláírt nyilatkozatra, amiben nyilatkozik, hogy mi történt, mit szeretne kérvényezni és egyéb apróságok. Tapasztalatainkból tanulva minden dokumentumot, linket és bizonyítékot gondosan előkészítve kerestük fel a Facebook ügyfélszolgálatát. Számítottunk rá, hogy nem lesz zökkenőmentes az ügy, ugyanis a szóban forgó énekes művésznevet használ, ami nincs feltűntetve a személyi igazolványában. Mivel a Facebook üzleti oldal is az énekes művésznevén fut, ezért muszáj volt előrukkolnunk valami hivatalos dokumentummal, ami igazolja, hogy az a személy, aki a személyin szerepel és aki aláírta a nyilatkozatot ugyanaz az ember, akinek a művészneve az adott Facebook oldalt fémjelzi. 

A Facebooknál nagyon készségesen próbáltak segíteni, hogy milyen igazolásokat küldjünk, azonban ezek közül egyiken sem szerepelt az illető művészneve. Szerencsére létezik egy magyar művészeket nyilvántartó szervezet, mégpedig az Artisjus. Tőlük kaptunk egy aláírt és lepecsételt igazolást a fenti állítás igazolására, amit ezúton is nagyon köszönünk! 

Ezzel újra felkerestük a Facebook ügyfélszolgálatát, akik néhány órán belül már hozzá is adták az általunk kért profilt az oldal új adminisztrátorának. Ezt követően telefonon is egyeztettük velük, hogy minden rendben van. 

Végül már csak az volt hátra, hogy elvégezzük az összes szükséges biztonsági beállítást, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. Egyik kedvenc művészünk azóta is boldogan használja visszaszerzett Facebook üzleti oldalát. Örömünkre szolgált, hogy belénk vetette bizalmát, mi pedig sikerrel jártunk. 

Ha hasonló problémával küzdesz keress meg minket bátran!

A szóban forgó művész nevét és oldalának linkjét bizonyos okok miatt szándékosan nem tesszük közzé!

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp