Fontos tennivaló, ha van üzleti Facebook oldalad


2 perc

Legyen szó akár néhány ezres vagy akár több százezres kedveléssel / követőszámmal rendelkezdő üzleti Facebook oldalról, szinte mindig belefutunk egy fontos biztonsági problémába.

Tudtad? Az Facebook az új típusú oldalaknál már megszüntette a lájk számot. Vagyis az oldalnak a népszerűségét már nem lájkokban, hanem követőkben méri. Ugyanúgy, mint az Instagramnál. Ha az üzleti oldalad megjelenése még a régi, akkor a követők és a lájkolók számát egyaránt látod.

Ki az oldal tulajdonosa?

Szoktuk kérdezni mindig, ha új ügyféllel kezdünk el dolgozni és már van létrehozott Facebook oldala a vállalkozásnak. A legtöbben azt hiszik, hogy az oldal tulajdonosa az admin. Ez azonban nem igaz, mert egy Facebook üzleti oldalnak több adminja is lehet, de csak tulajdonosa csak egy. Az admin nem tulajdonos, még akkor sem, ha csak egy van belőle. 

Az oldal tulajdonosa egy vállalkozáskezelő lehet. A vállalkozáskezelőt pedig egy Facebook profilból kell létrehozni. Praktikusan annak az embernek a profiljából, aki a vállalkozás tulajdonosa is. 

Korábban itt írtunk róla, hogyan kell Facebook vállalkozáskezelőt létrehozni.

Ennek a létrehozott vállalkozáskezelőnek lehet több adminja is. Akinek itt admin joga van, az teljes körűen hozzáférhet minden Facebook üzleti objektumhoz, mint például hirdetési fiók, pixel, katalógus, üzleti oldal stb.

Facebook üzleti oldal létezhet tulajdonos nélkül is. De miért olyan veszélyes ez?

Azért, mert ha csak adminok vannak és nincs berakva az oldal egy vállalkozáskezelőbe, akkor pillanatok alatt ellopható az oldal, ha feltörik bármelyik admin fiókját. Azonban, ha az oldal egy vállalkozáskezelő tulajdonában van, akkor csak az adott vállalkozáskezelő adminjának lesz joga átadni az oldal tulajdonjogát. 

Persze még így ellopható az oldal, ha sikerül feltörni a vállalkozáskezelő adminjának a profilját. 

És ne felejtsd el, hogy valójában a Facebook oldalad soha nem a tiéd, hanem a Facebooké.

Hogyan tedd biztonságossal a Facebook profilodat és egyben a vállalkozáskezelődet?

Erről írtunk itt korábban. 

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp