Facebook üzleti objektumok maximális biztonságba helyezése


4 perc

Korábban írtunk róla, hogy hogyan tedd biztonságossá a privát profilodat a Facebook-on. Ez azért fontos, mert minden vállalkozáskezelő (Business Manager), amiben az üzleti oldal is benne kell, hogy legyen, egy privát profilhoz kapcsolódik. Tehát az üzleti objektumok biztonságának első lépcsőfoka az, hogy a privát profil, ami admin jogosultsággal bír bármelyik objektumban, az feltörésbiztos legyen. Ennek a módja azóta sem változott. Ha érdekel itt megtalálod az erről szóló írásunkat

Most viszont fontos lépéseket mutatunk annak érdekében, hogy még magasabb szintre tudd emelni a nehezen és fáradságos munkával felépített üzleti objektumaid biztonságát. 

Mik ezek az objektumok?

  • Facebook üzleti oldal
  • Instagram fiók
  • Kereskedelmi fiók
  • Célközönségek
  • Hirdetési fiók
  • Pixel
  • Katalógus
  • Tartomány

Tehát, ha túl vagy ezen a kötelező lépésen és a profilod mellett már az oldalt is biztonságba helyezted, akkor jöhet a vállalkozáskezelő megvédése. 

FIGYELEM! A Meta Business Suite nem egyenlő a Meta Business Managerrel! Attól, mert az oldalt a Business Suite felületen kezeled, még nem biztos, hogy van vállalkozáskezelő (Business Manager) a birtokodban. Ha meg akarsz róla győződni, hogy valóban van vállalkozáskezelőd és nem csak Business Suite, akkor kövesd ezeket a lépéseket.

És akkor lássuk, mi a teendő, ha megvan a vállalkozáskezelő is. 

A bal oldali menüben görgess legalulra és keres meg a vállalkozás adatai menüpontot. Itt az üzleti beállítások részben kapcsold be, hogy a vállalkozáskezelő minden tagja számára (akár admin, akár munkatárs) kötelező legyen a kétfaktoros hitelesítés. Amíg ez nincs bekapcsolva a privát profiljuknál addig nem fognak tudni hozzáférni a vállalkozáskezelő egyik objektumához sem. Ez már rögtön tovább fokozza a biztonságot. 

Ugyanebben a menüpontban a lap tetején töltsd ki a vállalkozás részletes adatait részt is. 

Ha ez megvan, akkor szintén a bal oldali menüben menj át a biztonsági központ menüpontra. Itt fogsz látni egy piros figyelmeztetést, ha csak 1 adminisztrátor van a vállalkozáskezelődben. Sokan nem értenek egyet azzal, hogy legyen egy tartalék admin is a vállakozáskezelőben, mert az tovább növeli a kockázatot, azonban mi mindenképp javasoljuk, hogy legyen, de csak abban az esetben, ha az ő privát profiljánál is el van végezve minden biztonsági beállítás, amiről feljebb írtunk. 

FIGYELEM! az semmiképp nem jó megoldás, hogy csinálsz magadnak még egy privát profil és azt adod hozzá vagy csinálsz egy új privát profil valamilyen kitalált névvel. Előbbi azért nem javasolt, mert a Meta mesterséges intelligenciája kiválóan érzékeli a duplikációt és le fogja tiltani -jó esetben- csak az új profilt. Rossz esetben mindkettőt. A kitalált névvel létrehozott profil pedig akkor lehet problémás, ha esetleg valamiért igazolni kell a személyazonosságot a Meta felé. 

Ha ez is megvan, akkor az egyik legjobb biztonsági funkció következik: „Trusted email settings”. Viszont ehhez feltétel, hogy legyen egy céges vagy egyedi email cím, ami nem Gmail, Freemail, Hotmail, stb. 

Ha ez aktiválva van, akkor a vállalkozáskezelőhöz csak olyan emberek csatlakozhatnak, akiknek az email cím végződése megegyezik a megbízható emailként beállítottal. Mit jelent ez a gyakorlatban? Például: nálunk be van állítva, hogy csak olyan ember vehető fel, akinek az email címe @socialwings.hu-ra végződik. Tehát, ha egy @gmail.com vagy bármilyen más email cím megpróbálna csatlakozni, akkor nem tudna, amíg ezt valaki nem hagyja jóvá tőlünk. Így megelőzhető, hogy illetéktelenek csatlakozzanak és megszűntessék az eredeti adminok jogait. 

A harmadik teendő pedig a vállalkozás hitelesítése / ellenőrzése

Ez egyszerű folyamatnak tűnik, csak fel kell tölteni 2 dokumentumot. Egyet, amin látszik, hogy a cégnév, ami vállalkozáskezelőben fel van tüntetve, az egy valóban bejegyzett cég. És egy másikat, ami igazolja, hogy a cég valóban azon a fizikai címen működik, ami az adatoknál és az előző dokumentumban is szerepel. A gyakorlatban sajnos kicsit bonyolultabb végig vinni ezt a rendszeren, mert előfordul, hogy többször elutasítják. Ekkor érdemes az ügyfélszolgálathoz fordulni és ott segítséget kérni. 

A Facebook ügyfélszolgálatot így tudod elérni

Ha ez is sikerült, akkor így kell kinéznie ennek a menüpontnak

Ellenőrzött vállalkozás

Ellenőrzött vállalkozás

Reméljük, hogy ez a cikk is segített abban, hogy még nagyobb biztonságba legyenek a profilok és az üzleti oldalak. 

Ha kezelsz Facebook üzleti oldalakat, csatlakozz zárt csoportunkba, amit kifejezetten nektek hoztunk létre.

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp