Megszűnik a Meta Creator Studio a Facebookon 2023-ban


2 perc

A Meta hamarosan teljesen megszűnteti a Cretor Studio eszközt, ahol eddig a sok kezelték a Facebook és/vagy az Instagram oldalukhoz tartozó bejegyzéseket.

Már elkezdődött a felhasználók értesítése és átterelése a Business Suite platformra. A Creator Studioba belépvel az alábbi üzenet fogadhat. Ha te magyar nyelven használod a Facebook-ot, akkor az üzenet is magyarul fog megjelenni.

Megszűnik a Creator Studio

Megszűnik a Creator Studio


A Business Suite felületen egy kalap alatt megtalálhatók az elemzési, az időzítési és egyéb posztokkal kapcsolatos opciók, illetve az üzenetkezelési funkciók is. Illetve olyan újítások is elérhetők benne, mint például a tiédhez hasonló oldalak legjobban teljesítő posztjai, az A/B tesztelés, címkék és a tervek szerint a könnyebb (nem professzionális) hirdetéskezelés miatt a kiemelési eszközei is. 

Üzenet a Creator Studio megszűnéséről

Üzenet a Creator Studio megszűnéséről


A Meta most még enged visszaváltani a Creator Studiora, ha valaki továbbra is azt szeretné használni, de ez a lehetőség hamarosan megszűnik. Így érdemes mielőtt megbarátkozni az új felülettel és elsajátítani a használatát annak érdekében, hogy még hatékonyabban tudjuk kezelni a posztokat.

A business Suite felület letölthető az App Storeból és a Google Play áruházból is azonban azt javasoljuk, hogy a tényleges kezelést mindenképp asztali böngészőben végezd, mert tapasztalatunk szerint az app nagyon sokszor bugos és bizonyos funkciók nem vagy hibásan működnek benne. Persze arra jó, ha valamit SOS kell csinálni és épp nincs nálad laptop, de stabilabb a böngészőben. 

Továbbá még mindig probléma, hogy a Suite-ban időzített posztokat a hirdetéskezelő nem látja, ezért az időzített posztok hirdetése vagy hirdetésütemezése nem lehetséges. Még akkor sem, ha az adott poszt azonosítóját adjuk meg a hirdetés beállításainál. Feltételezhetően a Meta tud a bugról és dolgoznak a megoldáson, de ha ez neked egy fontos funkció, akkor egyelőre maradj a Creator Studionál vagy használd a Zoomsphere 3rd party toolt, amit már kiküszöbölte ezt a problémát. 

Tudtad? Ha egy poszt már hirdetve van vagy a hirdetés időzítve van, akkor már nem módosítható. Ahhoz, hogy át tudd írni a szöveget vagy ki tudd cserélni a képet ki kell törölni a hirdetést, módosítani a posztot, majd újra készíteni a hirdetést. 

Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp