Többnyelvű posztok írása a Facebookon 2022-ben


3 perc

A Facebook posztok egyik legjobb funkciója, hogy több nyelven is meg lehet írni őket. Nem úgy, hogy "scroll down for english" és a magyar nyelvű szöveg alá beírod ugyanazt angolul. Egyébként ez még nem is annyira rossz megoldás. De mi van, ha nem csak kettő, hanem három, öt, tíz nyelven akarod vagy kell megírni a posztokat? Vagy mi van, ha bejegyzés 10-20-50 vagy még több sorból áll? Ebben az esetben ez már annyira nem célravezető.

Van egy másik funkció, ami szintén nagyon hasznos. Ez az, amikor be tudod állítani a profilodon, hogy az idegen nyelvű tartalmak neked már lefordítva jelenjelnek meg. Ez szinte tökéletes megoldás, de mivel ez a fordítás egy automatikusan generált szöveg ezért a bonyolultabb nyelvtani dolgokat már nem képes tökéletesen lefordítani.

Így csináld profin

Első lépés

Először is az üzleti Facebook oldalad beállításaiban az általános fül alatt keresd meg a "Bejegyzések írása több nyelven" menüpontot és kapcsold be ezt az opciót.

Bejegyzések írása több nyelven a Facebookon

Bejegyzések írása több nyelven a Facebookon

Korábban ennyi volt. Ezután már láttad is az opciót a bejegyzés létrehozása előtt.

Második lépés

A privát profilod beállításainál a fiókbeállítások alatt a "nyelv és régió" menüben szintén kapcsold be ez a lehetőséget.

Figyelem! Egyes privát profiloknál a beállítások menü kinézete eltérő lehet!
Privát profil beállítások többnyelvű bejegyzésekhez

Privát profil beállítások többnyelvű bejegyzésekhez

Ha ezzel megvagy, akkor elvileg már látnod is kell az alábbi opciót.

A kép alatt folytatódik!
Bejegyzés írása már nyelven

Bejegyzés írása már nyelven

Ha megírtad magyarul és rákattintasz a + jelre, akkor kiválaszthatod, hogy még milyen nyelveken akarod megjelenítni a szöveget. A kiválasztás után automatikusan le is fordítja a rendszer. De ha az neked nem tetszik vagy valami teljesen mást írnál oda, akkor a szöveget szabadon módosíthatod.

Szöveg módosítása

Szöveg módosítása

Ha pedig akarod, akkor még több nyelvet is hozzá adhatsz. Ez azért profi megoldás, mert mindenki csak egyet fog látni. Ha magyar nyelven használja a Facebookot, akkor magyar, ha angol nyelven, akkor az angol szöveget fogja látni. Ha pedig bármilyen más nyelven használja a platformot, akkor az automatikus fordítás segítségével azon a nyelven olvashatja a szöveget.

Mi van ha nem jelenik meg ez az opció?

Az új Business Suite fiókban a bejegyzések létrehozásakor ez az opció (még) nem jelenik meg. Lehet, hogy csak átmeneti bug és bármelyik pillanatban megjavul, de jelenleg (2022.07.06) nem elérhető. Ahhoz, hogy ezt használni tudd vissza kell váltani a Creators Studio-ra.

Automatikus fordítás

Ha neked a privát profilod beállításaiban nincs bekapcsolva az automatikus fordítás, de egy idegen nyelvű bejegyzést mégis lefordítva látsz, az azért van, mert a sok fordítási kérést kapó bejegyzéseknél automatikusan megjelenik a fordítás. Itt lehetőség van az eredeti szöveg megtekintésére.

A privát profil alatt pedig tudod kezelni a fordítással kapcsolatos beállításokat is.

Automatikus fordítási beállítások kezelése a Facebookon

Automatikus fordítási beállítások kezelése a Facebookon


Ha úgy érzed egy profi online marketing csapat segítségére van szükséged
kérj tőlünk ajánlatot most

calendar hourglass twitter reddit linkedin at telegram pinterest viber whatsapp